lördag 7 februari 2015

Lärarmiddagen 2015

Det finns stunder då man vet att man valt rätt skola att gå i, och en av dem stunderna var helt klart lärarmiddagen.

Varje år ordnar abiturientklassen en lärarmiddag strax innan läslovet egentligen börjar, och i år ordnades den på Ravintola Töölönranta, den 6 februari. Det är en speciell tillställning på många sätt, för det är ju sällan man äter middag med hela sin årskurs. Eller med lärarna. Eller får sin drink betald av fysikläraren. Eller får njuta av ett programnummer gjord och framförd av årskursens grupphandledare.


Kvällen började med en bit anka som förrätt, och fortsatte sedan via laxen till efterrätten. Mellan maträtterna fick vi se diverse programnummer med allt från rap till frågesport, till irländsk folkmusik och dans. Magnus höll även ett fint tal med fokus på årskursens unikhet, samt avslöjade hur han kan veta och kunna varenda elevs namn från första början.


Hela kvällen var fylld med skratt och en bra gemenskap, och efteråt fortsatte en stor del av oss till Amarillo, med även ett par lärare i bagaget – om inte det är en lyckad kväll, vet jag inte vad som är det!

Det har varit jättefint att få gå i en skola med en så härlig gemenskap, och i en skola där även lärarna inte har något emot att se sina elever på fritiden. Och det har varit så himla roligt att få vara en del av den här årskursen - som tur har vi ännu penkisen att se fram emot!

Detta var helt klart en kväll man sent glömmer. Tack till alla som var med!

- Sanna