onsdag 4 maj 2016

Positionsdag som hittade poeten inom oss alla

Nu under period fem kommer vi i Lärkan att köra med positionsdagar, varje onsdag ägnas helt och hållet åt ett ämne. Vi hade lite liknande koncept i fjol men då hade vi även ett fenomen vi skulle bekanta oss med och ingen provvecka.

Positionsdagarna var i sig en succé redan förra året men i år har nog lärarna utmanat sig själva för att göra dessa onsdagar verkligt minnesvärda. En sådan dag var till exempel mo 5:ornas onsdag förra veckan, då det var gästföreläsning och expertkunnande inom poesi med författaren Sanna Tahvanainen. Hon tog fram poeten inom oss alla och i slutet av dagen hade vi ett traditionellt Poetry Slam.

Vi hade alla fått skriva dikter och sedan i smågrupper valde vi vilken dikt gruppen skulle ha som tävlingsbidrag. Sedan använde vi en god stund åt att finslipa själva framträdandet. Till sist samlades vi alla i auditoriet och fick njuta av dramatiska, humoristiska och kärleksfulla dikter.

Till slut fick vi en vinnare, i år var det en grupp bestående av Calle Schauman, Sofia Westerberg, Emilia Westermark och Arthur von Weissenberg. Den vinnande dikten var mycket känsloladdad och dramatiskt med ett starkt uppträdande.

Ett stort tack till Amanda och Anna-Stina för att ni ordnade en så fin dag för oss!