onsdag 5 oktober 2016

Första provveckan

Plugga, äta, sova… Så kan min första provvecka beskrivas med tre ord. Jag har sex prov bakom mig nu och min hjärna är så gott som kokt. Idag tog det mig tio sekunder att registrera att min kompis talade med mig, så trött var jag. 

Som en "liten naiv etta" kändes flera än två prov i veckan ganska extremt, men jag antar att man vänjer sig. Att vara etta är inte så lätt, och första provveckan gör det inte bättre heller. Alla andra verkar ha stenkoll, medan man själv sitter där och tänker: ”kom jag ihåg att låsa förrådet?”.

Vi ettor har förstås mysdagen att se fram emot, det är alltid en liten tröst. Lärkor som redan genomgått sin första provvecka försäkrar oss om att allting kommer gå bra, trots att ännu flera pratar om hur de första proven alltid går…tja, sämre än i högstadiet.

”Oavsett hur proven går,
så finns mysdagen till för när era 
prov går åt skogen.”
-händer bara i Lärkan


Nu är det över, bara för att upprepas om sex veckor igen. Om någon frågade om jag gör något ikväll, skulle jag säga dem att jag tänker åka hem och sova. Jag är rätt säker på att de flesta ettor kommer ge er samma svar om ni frågar.