lördag 25 oktober 2014

En arbetslördag på bokmässan!

Idag hade vi arbetslördag, vilket innebar att så gott som hela skolan spenderade dagen på bokmässan i Helsingfors. Förutom anmälning till läraren när man kom och avprickning då man gick, så fick man fritt gå runt och bekanta sig med just det man själv ville se. Precis som vanligt fanns det mycket att se och uppleva, då hela mässan var en kombination av bok-, musik-, mat- och vinmässa.

Bokmässan bjöd på stor variation från finska böcker till svenska böcker, samt egna hörn för t.ex. manga böcker och antikvariat. Årets temaland å sin sida var Italien, vilket syntes väl på matmässans sida, där det bjöds på massvis med olika italienska delikatesser, till råga på allt det inhemska som fanns.

Dessutom besöks bokmässan i år av flera intressanta författare, musiker och andra gäster, som fyller de scener som finns placerade i olika knutar av mässcentret. En av de mest populära finlandssvenska gästerna idag var Mark Levengood, som även flera lärkor bestämde sig för att lyssna på. Han pratade om sin bok ”Rosor, mina kära, bara rosor” och delade med sig av sina bästa råd och livserfarenheter.


Dagen i det hela var lyckad och man skulle lätt ha kunnat slösa bort en slant för mycket om man inte haft någon självkontroll. En personlig favorit blev ett Game of Thrones bordsspel, som på grund av sitt fina pris ändå fick stanna kvar i hyllan. Ändå var dagen bra, och fastän det tekniskt sätt var en skoldag, så är man inte stressad och trött efteråt, utan lugn och glad!