fredag 25 april 2014

EYP i Spanien

Medan resten av skolan igår hängde med landets partiledare hängde fyra lärkor och en lärare med Spaniens framtid.


I Valencia, i sydöstra Spanien, pågår just nu Spaniens nationella EYP-session (European Youth Parliament). En delegation från Finland bestående av fyra lärkor är också med, precis som en grupp studerande från Turkiet.

Igår teambuildade delegaterna utomhus och på kvällen var det dags för sessionens officiella öppning. Vi lyssnade till tal om EYP och delegaterna fick goda råd inför sessionen.
Delegaterna och organisatörerna tar gruppfoto på öppningsceremonin. Klädkoden var formell och folk hade verkligen bjudit till.Förutom det finländska gänget. Under öppningen hade de tyvärr samma kläder som på flyget många, många timmar tidigare. Våra väskor var kvar i Frankfurt efter mellanlandningen där så vi bar den finska fanan högt iklädda sunkiga, svettiga jeans och tröjor. Härligt!
Kvällen fortsatte med att alla andra, de som hade sitt bagage, gjorde sig i ordning för Eurovillage där europeiska läckerheter serverades. Vi finländare slappade en stund med yoghurt på hotellet. Vi sörjde det faktum att de andra delegaterna gick miste om renkött, rågbröd, salmiak, fazers blå och karelska piroger serverade av jultomten, Litmanen och andra finländare. Men vi njöt samtidigt av en liten lucka i det intensiva programmet.

Dag 1 förflöt väl och lovade gott inför resten av sessionen. Men ett litet tips: när din mamma be dig packa ner lite underkläder i handbagaget så vet hon vad hon talar om.