torsdag 10 april 2014

Guld i Kotka
Igår på onsdagen spelades finalturneringen i flickornas skolkorgboll. Det var medaljspel och frågan var nu bara vilken färg vår medalj kommer att ha. Efter en riktigt tidig väckning och avfärd med buss från skolan vid 6:45 kom vi fram till Kotka och nervositeten började stiga. Visst var det fint att vi kommit ända dit, men klart att guldet skulle smaka bra. 


Första matchen mot Kotka var vi väldigt nervösa för innan, en stor del av oss hade erfarenheter av dem från förra året då de vann hela turneringen. Men vi spelade bra direkt från början och vid halvlek hade vi en ordentlig ledning. Det fortsatte till spelets slut och vi vann med 20-35. Överlyckliga över att ha vunnit mot Kotka och att ha ett ganska säkert silver i alla fall slängde vi i oss en liten bit mat för att sedan förbereda oss för nästa match, mot Helsinge. Helsinge som hade vunnit oss med tre poäng i kvalturneringen.
Matchen  mot Helsinge var betydligt jämnare och det var mycket spännande och lite skrämmande att vara så nära guldet och ändå veta att de inte behöver göra mer är två korgar för att ta ledningen. Till slut lyckades vi ändå hålla lugnet någorlunda och vi vann även den matchen, 17-20.


Och sedan var guldmedaljen ett faktum, vi hurrade på planen och väntade på att Helsinge och Kotka spelade mot varandra och avgjorde vem som fick silver, vilket Helsinge tog hem. Och nog kändes prisutdelningen bra då det lades en guldmedalj runt våra halsar, och den enorma pokalen räcktes till oss. Och den pokalen stannar i Lärkan för alltid, eftersom det vandringspriset tas ur bruk nu.

Mette