söndag 6 april 2014

L-Factor

Efter en vecka av sömnbrist och stressläsning som sedan resulterar i finare eller lite mindre fina siffror vill de flesta bara glömma det där med skola. Känslorna är många och oberoende om det handlar om glada eller ledsna känslor så är behovet av att koppla hjärnan bort från vitsord och prov överväldigande.  Då är det tur att det finns sådant som L-factor. Något som får en att sitta och le fånigt i över en timme i sträck för att allt som händer på scen bara är så fantastiskt och fint och som stundvis (egentligen nog nästan hela tiden) får en att brista ut i hejdlösa skrattattacker.
Dan från X3M
och Isa
Dans, piano och sång bildade en vacker helhet
årets publikfavorit
Den traditionella talangaftonen har ändrat namn till L-factor, men annars går det ut på det samma som förr. Liksom föregående år bjöd evenemanget på många jättefina uppträdanden, bland annat sång med ackompanjemang, dans, diktframförande, band och så även ett par tjejer med attityd. I juryn satt Dan och Isa från X3M, Amanda som lärarrepresentant och Zacce som elevrepresentant. Konferenciererna Elvira och Axel skötte om pratet och skämten mellan uppträdandena. Det var inte bara en eller två gånger som juryns eller konferencierernas utsagor fick publiken att brista ut i skratt. 
Årets publikfavorit var det mycket välspelande bandet och på andra plats kom Vima (Vive & Mima) med sin energi och tuffa attityd.
"Vima"
konferenciererna och Fanny
Vima lyckades även övertyga juryn och kom därmed också på första plats, på andra plats kom Fanny med sitt fina diktframförande. Det är inte alla som vågar ställa sig upp på scen och framföra en självskriven dikt.
Max imponerar med sina danssteg
Jag är nog inte den enda som riktar ett stort tack till alla de som på något sätt var med och förverkligade evenemanget.  Jag tror att det borde bli obligatoriskt med sådant här program direkt efter varje provvecka. Period fyra kunde inte ha slutat på ett bättre sätt.

Bild: Mette
Text: Louise