tisdag 23 september 2014

10 goda råd inför provveckan:

1. Tänk provveckan som något positivt. Du har ju kortare skoldagar och därmed mycket fritid, trots läsningen!

2. Förträng din misär, på ett eller annat sätt. Håll dig sysselsatt och upptagen, så att du inte hinner tänka på de väntande proven... Spara även tid för roliga grejer, såsom shopping, idrott eller festande! ;)

3. Myskläder. I Lärkan råder en oskriven lag om att det är förbjudet att satsa på utseendet under provveckan. Goda exempel på outfits: mjukisbyxor  + huppare, eller varför inte komma till skolan i pyjamas? :3

4. Kaffe. Även andra sorters uppiggande drycker funkar.

5. Stressa inte för mycket! Kom även ihåg att stress inte är ett monster; du blir bara skarpare i tankarna och lär dig mer effektivt under lite press!

6. Börja läsa i tid. Undvik prokrastination, det leder aldrig till något gott!! 

7. Gör läsningen så kul och intressant som möjligt; diskutera med en kompis,  rita tankekartor/bilder, kolla dokumentärer osv. Bara fantasin ligger som gräns!

8. Håll pauser, läs inte för mycket på en gång.

9. Sov tillräckligt! Eller gör som Sonja; sov inte, läs hela natten igenom med den magiska kraften av koffein och sov sedan efter provveckan ;)

10. Ett allmänt råd inför provveckan: var vaken på lektionerna (både fysiskt och psykist), när du lyssnar på läraren och gör dina läxor blir läsningen genast mycket enklare! :)

xoxo // Sarah & Sonja (team russin <3)