fredag 19 december 2014

Lärkans julfest 2014

Nu har alla lärkor efterlängtat och välförtjänt jullov. Höstterminen avslutades idag med julfest.

Skolans julfester börjar alltid med Giv mig ej glans. Förutom våra studerande och våra lärare var också en del föräldrar, främst föräldrar till studerande i årskurs ett, på plats för att fira julfest.

Camilla höll en betraktelse och talade om tro, hopp och kärlek och om hur vi får tro att livet bär och att vi klarar det vi behöver klara av så länge vi gör det tillsammans.


Emilia Roos sjöng Manhattan.


Luciatåget från årskurs tre i Haga lågstadieskola besökte traditionsenligt julfesten och bjöd på den "riktiga" luciastämning som vårt eget korvluciatåg aldrig får till.


Julevangeliet blir alltid läst på alla de språk som talas i vår skola. I år fick höra verser ur Lukasevangliet på bland annat arabiska, polska, koreanska, japanska, teckenspråk och kinesiska. På bilden läser Oskar Murto julevangeliet i sin helhet på svenska.

Sist ut på julfesten är julskådespelet. I år bjöd julskådespelarna på en egen version av den svenska julfilmen Tomten är far till alla barnen.


Jag tror att det finns fyrahundra olika höstterminer i bagaget när vi som skola nu går in för jullov. Någon har haft sitt livs höst. Någon annan är trött, på gränsen till utmattad. De flesta av oss antagligen något däremellan. Hur hösten än varit så tror jag att de flesta av oss ser fram emot två och en halv vecka lov. Vila, njut, ät gott och ha riktigt roligt med vänner och familj. Samla krafter inför våren. Och modersmålsläraren hälsar att du förstås ska läsa en bok eller två också. Eller fem.

Ha en riktigt god jul! Vi ses igen i januari!

Bild: Jesper Pettersson (bild 1-2, 5-8) och Frans Cederlöf (bild 3-4)