fredag 10 april 2015

Media och Kommunikation 20+

I år firas MoK-jubileum i Lärkan. Media- och kommunikationskurserna, lättare sagt MoK-kurserna, har redan funnits i Lärkan i 25 år. Det är ju absolut värt att fira!

Kvällens galagäster söker sig till auditoriet.
Bild: Olivia Gripenwaldt

Mingel i festsalen
Bild: Natalie Keltto
På onsdagskväll samlades hela skolan och ett antal gäster, finklädda förstås, i Lärkans festsal där kvällens gala började med mingel och lite servering. Senare flyttade sig sällskapet ner till auditoriet där kvällens program utspelade sig. Kvällens värdpar, Niklas Pajunen och Ester Holmström började showen energiskt och fortsatte minst lika energiskt ända till slutet.

Under kvällen fick vi bland annat se en intressant och välgjord dokumentärfilm av Per-Oskar Joenpelto, Niklas Kullström och ett gäng elever. Dokumentären innehöll intervjuer med tidigare lärkor, vars karriärval fick en kick av Mok-kurserna. Det fanns dessutom en hel del pärlor från arkivet, nämligen ett antal kortfilmer som gjorts under Mok-historien. Galan med många intressanta gäster och kortfilmer hade flera trevliga programnummer, jag själv tilltalades kanske ändå mest av Miranda Nybondas, som berättade om sin bortgångna syster Milla och hennes filmer. Kvällen ramades också in av två tal av två olika Magnusar, den tidigare rektorn Magnus Perret var förstås också med.

Lärkans tidigare rektor Magnus Perret
Bild: Olivia Gripenwaldt

Kvällens värdar, Ester Holmström och Niklas Pajunen
Bild: Olivia Gripenwaldt 
                         Niklas Kullström & Per-Oskar Joenpelto presenterar dokumentärfilmen.
                     Bild: Olivia Gripenwaldt

Miranda Nybondas presenterade sin bortgångna syster Millas filmer.
Bild: Olivia Gripenwaldt

Kortfilmen "Den elastiska barberaren" gjord av Milla Nybondas
Bild: Saga Brummer


Rektor Magnus Westerlund
Bild: Olivia Gripenwaldt

Emil Sallinen påminde oss om att gränsen mellan en genialisk och idiotisk idé ofta är hårfin.
Bild: Saga Brummer

Galapubliken
Bild: Saga Brummer 
En riktigt lyckad kväll kan jag säga; välgjorda kortfilmer, välplanerat program och en fin tillställning överlag. Det har vi MoK-kurserna att tacka för!

//Natalie Keltto