måndag 18 maj 2015

Magnusgalan 2015

För några timmar sedan satt hela Lärkan full av förväntan i auditoriet. Äntligen var det dags att få se resultatet av otaliga timmar av brainstorming, bildmanus, inspelning och klipp. Det var naturligtvis Magnusgalan det var frågan om!

Det stiliga värdparet bestående av Sara och Andreas lotsade oss genom den färgglada filmskaran som i år var speciellt varierande. Allt från klassisk skräckkortfilm till moderna och personliga digitala berättelser stod på menyn. Galastämingen höjdes dessutom av att vi hade en utomordentlig jury bestående av modda-Hendrik, Marie från årskurs 1 och Catariina Salo från x3m.

Jag tänker inte gå in på vilka filmer som vann vad, dels för att jag inte minns exakt, men också för att jag av egen filmmakarerfarenhet kan säga att det inte är det viktigaste. Det viktigaste är att man gjort något, att man fått se det som först bara var en tanke bli en visuell berättelse som andra också kan ta del av. En utmärkelse på Magnusgalan är då bara pricken på i, när den största vinsten är ett färdigt projekt och en handfull roliga historier från inspelningarna.

En riktigt fin och annorlunda eftermiddag. Tänk att det finns så mycket talang och så många historier att berätta bara i vår lilla skola! Än en gång får man orsak att glädas över att vi har ett MoK program och att så många väljer kurser i media.


//ElviraFoto: Frans Cederlöf