fredag 4 september 2015

En oförglömlig dag

Att springa upp för trapporna med hejande och skrikande abin runt sig var ett ultimat sätt att börja Lärkans konvent 2015. Stämningen var på topp och alla var glada. Programledarna var charmiga och bidrog starkt till den trevliga stämningen. Uppträdandena började genast och snart var showen i full gång. Det bjöds på allt från lappdans, teater och bikinibrudar. Mycket underhållande, tyckte nog alla. Tutorerna bjöd på sig själva och hade arrangerat en ljuvlig kväll. Fast det var lite nervöst att stiga upp på scenen inför nästan hela skolan så visste man att man uppträdde inför en trygg publik. Då rann all nervositet bort och det var bara roligt!

En efter en blev ettorna upplockade från publiken och gick bakom scenen där de fick sina uppgifter. Tutorerna log brett då de delade ut uppgiften och lugnade oss små nervösa ettor. Men det var inte bara ettor som uppträdde. Flera olika abin var med på scenen, ställde sexfrågor och bidrog till programmet. Även turorn Eddi bjöd på fin aerobicdans i mönstrade tajts, vilket var en av höjdpunkterna. Då man hör om andra skolors konventsintagningar så kan man lugnt säga att lärkan har en ganska "snäll" sådan. Men apselut inte tråkig. Jag tycker att blandningen mellan de pinsamma och roliga inslagen var perfekt. Ingen måste göra något speciellt farligt och de som hade de "värsta" uppgifterna var alla sådana som visat att de klarar dem. Jag tyckte det var bra att ingen jätteblyg måste göra något jobbigt, för konventsintagningen skall vara trevlig för alla. Ingen såg nervös ut på scenen och man såg hur de flesta av eleverna lyste glatt. Verkligen en välplanerad kväll!Ett av de avslutande numren var då Lärkans egen kärleksgud, Sid Sillander, skulle fria och klippa av vår rektors slips. Så till och med Magnus var med! Alla nummer var roliga och det var länge sedan som jag skrattat så mycket. En superlyckad kväll och enormt tack till alla som gjorde konventsintagningen till en oförglömlig dag. Alla var supernöjda!!


(Längst till vänster ser ni vår allra färskaste skolbloggare Siri Sundblom som skrivit det här inlägget. Till vardags ser hon mindre ut som Dalai lama, men är det konventsintagning så är det.)

Foto: Marie Krogius och Niklas Punkari