lördag 3 oktober 2015MIN FÖRSTA PROVVECKA

Nu har vi ettor äntligen kommit ordentligt in i gymnasievärlden. Vi har varit med om vår första provvecka! En och en halv vecka som man hört mycket om, både bra och dåligt. En del älskar provveckan, för man har ingen normal skola, och andra hatar den, eftersom man helt enkelt har så mycket att göra.
Man kan verkligen konstatera att gymnasiet kräver mer tid än högstadiet. Det räcker inte bara med att skoldagarna blir längre och läxuppgifterna svårare, utan det som kanske gör största skillnaden är provområdets plötsliga expanderande.
Före provveckan kände jag mig nervös för vad som komma skulle, men det var nog onödigt. Jag hade förberett mig på det värsta, men jag kom igenom alla mina kurser så ingen katastrof. Vad spelar vitsord egentligen för roll? Det är ju inte det specifika vitsordet som gör någon skillnad i det stora hela, utan hur mycket man i verkligheten kan. Okej, jo jag vet att vitsordets uppgift är att beskriva kunskapens nivå, men om det går som för mig i hälsokunskapsprovet, att provfrågorna behandlar just de teman jag inte kunde bra, så kan vitsordet med dålig tur ge helt fel bild av hur mycket man kan. Jag tycker alltså att man inte ska stirra blint bara på vitsordet.
Måste nog säga att provveckan kom ganska snabbt. Man hade just hunnit bli van vid nya skolan och nya rutiner, när plötsligt perioden höll på att ta slut och provveckan väntade bakom knuten. Bra med det är om alla andra perioder går lika snabbt så är det ju sommarlov helt snart! Woop!
Ha det bra!
Katja