måndag 2 november 2015

Elevkårens temadag

Precis efter att vi hämtat oss ordentligt efter höstlovet (som för övrigt var alldeles för kort) inträffade elevkårens temadag som ett välkommet avbrott i vardagen. Vi ettor har verkligen fått frossa i specialprogram och temadagen sänkte absolut inte på nivån, tvärtom.

Dagen började med sovmorgon och allmän yrsel (varskamanvaravilketklassrumvemärimingruppJAGHARINGENJAGKÄNNERIMINGRUPP), men jag tror och hoppas att alla hittade till rätt klasser och rätt grupper och i rätt tid till slut. För någon som inte är ett skvatt allmänbildad inom film- och tv-serieområdet var citatfrågesporten via centralradion kanske inte optimal, men min grupp klarade sig ändå relativt bra. Efter en dryg halvtimmes funderande kring citaten fick vi en liten paus innan följande programpunkt.



Då alla samlats i auditoriet fick vi se trollkarlen Robert Jägerhorn uppträda. Hans konster var synnerligen underhållande och att försöka klura ut hur tricken gick till vållade de flesta huvudbry.



Förutom de "ordinära" korttricken fick vi även se flera olika tankeläsningskonster och så kallad människokännedom, som magimästaren själv uttryckte det.



Efter lunch tågade vi åter ner till auditoriet för att se på film, som visade sig vara Imitation Game. Före filmens början såg vi avundsjukt (läs: mordiskt) på när medlemmarna i grupp 9 hämtade sina chokladbitar för vinsten i citatfrågesporten.



Imitation Game var för övrigt en perfekt avslutning på den mysiga dagen och alla gick nöjda och belåtna (dock utan choklad) hem för att vila sig efter det ansträngande programmet.



Stort tack till er som ordnade temadagen, nu är det bara att bita ihop och orka studera ända fram till jul!

Text: Melinda Karkola

Bild: Frans Cederlöf