fredag 28 februari 2014

Kaj Korkea-aho besökte Lärkan

Idag efter skolan stannade några modersmålsgrupper kvar för att lyssna på en gäst som kom till skolan; Kaj Korkea-aho, som är känd bland annat för sina radiosketcher i radio X3M tillsammans med Ted Forsström. Idag var han och berättade om sitt liv, om vad som har hänt honom och dessutom om sin nya bok "Gräset är mörkare på andra sidan". En del av oss ska nämligen nästa vecka se pjäsen som baserar sig på boken på teater Viirus.




Det var en väldigt intressant föreläsare, och speciellt för mig som är ett stort fan av honom njöt i fulla drag hela timmen igenom. Det kanske mest intressanta var att höra honom tala om sin stamning. Han har stammat sedan han var sex år gammal, och visst har det gjort det jobbigt för honom. Men ganska märkvärdigt att det försvinner totalt då han imiterar en annan röst än sin egen. Därför har han också kunnat göra så mycket radio och uppträda så mycket. Ja, han är en cool person.



Hans böcker har redan tidigare stått på min lista över böcker som måste läsas, men nu blev de understreckade ordentligt och tjockt (mentalt i alla fall). Och så väntar jag med spänning på vad pjäsen har att erbjuda och hur bra den kommer att vara. Vi får vänta och se.

Mette