onsdag 7 maj 2014

A wee bit of rain and history

Efter två olika guidade turer, en lektion i allmän irländsk historia och en dryg timme tittande på de traditionella sporterna hurling och gaelisk fotboll (delvis i totalt ösregn) känner man sig rätt mosig.
Den första guiden berättade glatt både dåliga och ännu sämre skämt, varav paradvitsen var "and this is were you're finnish(ed)". 
Han visade oss bland annat en vacker tidskapsel med det fantasifulla namnet The Big Fish. 
Dessutom rekommenderade han att vi skulle göra ett besök i Victoria's Malls översta våning där man har en fantastisk utsikt över staden. Viktigt var också att vi skulle be guiden där, Gerry, peka ut viktiga byggnader för oss. 
Så under lunchpausen tog vi oss upp dit, och hittade Gerry, som glatt pekade ut de viktigaste byggnaderna. Och dessuom tyckte han att vi skulle skaffa t-skjortor  med en bild av Titanic och texten "built by the Irish, sunk by the English". 
Kvällens bollspel var intressanta att bevittna, men både en och annan kände sig lite skruttiga i regnet, och nu känns det bra att dricka en kopp te "hemma" i soffan. 
Åh, och imorse fick Crista sin efterlängtade Starbuck's, så just då sken solen både bildligt och bokstavligt talat (även om det senare var väldigt tillfälligt).