tisdag 6 maj 2014

Får får får? Nej, tacka får lamm!


"Vi träffas 7.45 framför Queen's University, och se till att vara i tid."
07.51 befann sig 20 elever och 0 lärare vid portarna, och då Anna och Benny dök upp en stund senare var det allmän applåd som gällde.
Så packade vi in oss i en liten buss och åkte iväg mot the Giant's Causaway, ett fullkomligt osannolikt ställe! Marken består av sexkantiga stenar, alla jämnformade och jämnstora, och det kändes som om universum hade beslutat sig för att spela Jorden ett spratt. 
Efter mera bussresa kom vi fram till stället där vi skulle få gå över en mycket omtalad hängbro, och för somliga var det ett äventyr medan andra tyckte att den var aningen fjuttig. På andra sidan bron fanns dock en liten ö med allt annat än fjuttiga klippor, och eftersom vi är unga bara en gång var det några stycken som tyckte att det var en bra idé att klättra på mer svårframkomliga ställen. Dagens adrenalinbehov tillfredsställt!
Förutom höga höjder och en hel del regn har vi dessutom sett en massa får. Några av dem var målade rosa. Om fåren besluter sig för att ta över Irland kommer de inte att ha några som helst problem. 
Och Crista har fortfarande inte fått något Starbuck's kaffe.