fredag 9 maj 2014

Skepp, cyklar och katastrofal trafik

Titanic museet i Belfast öppnade för tre år sedan, men bortsett från den moderna teknologin känns det som om det hade kunnat vara där för alltid. En myckeet imponerande byggnad, med än mer imponerande utställningar. Allt från traditionella informationsskyltar, och små filmsnuttar, till en åktur över byggnadsområdet för Titanic gjorde det till något mer än vanliga museer. 
Eftersom vi är en så hurtig grupp valde vi att promenera till Crumlin Road Gaol, ett numera nerlaggt fängelse. Där blev vi guidade av en ung man som glatt berättade spökhistorier och scheman för avrättningar, och även om det var intressant var det också rätt tungt att lyssna på. 
Något som är typiskt för Belfast är de många graffitimålningarna, och vi fick en guidad åktur i black taxis, där chaufförerna berättade om sina egna upplevelser av The Troubles. 
På grund av cykelloppet Giro d'Italia ("it's like tour de France, but not tour de France") är all busstrafik åt skogen, så för tillfället väntar vi på att bussarna ska börja bete sig normalt så att vi kan ta oss hem.