fredag 9 maj 2014

Tre allt för långa sessioner

Dagen inleddes med en föreläsning om irländsk litteratur och film. Och den inledningen varade från 10 till 15.30... Intressant ämne och passionerad föreläsare, men det var ändå svårt att behålla fokus hela tiden. Efter detta var det en väldigt entusiastisk dam som skulle lära oss irländsk dans. Allting bra så långt, bortsett från att dansandet skedde i ett litet mötesrum vars luftkonditionering inte på långa vägar var tillräcklig för hoppande och skuttande över golvet.
Dock var både föreläsningen och dansen intressanta upplevelser, och det var skönt med en dag då all aktivitet skedde på samma ställe. 
Efter detta tillbringade vi kvällen med shopping, eftersom torsdagar av någon anledning är de dagar då butikerna är öppna till kl. 21. 
Inga problem så långt och då vi gått oss trötta skulle vi hem. Istället för att ta den buss vi visste var vi skulle stiga av, beslöt vi oss för att ta en tidigare och chansa på att vi skulle hitta hem. Dåligt beslut. 
Först missade vi vår hållplats, men det var inte allt för långt att gå tillbaka till rondellen där vi borde ha stigit av. Men sedan fanns det tre olika vägar att välja mellan, och slutresultatet blev kommentaren "det finns bara en väg kvar, det måste vara den". Vi lyckades alltså välja fel väg två gånger och dessutom gå en ansenlig bit på den första, innan vi till slut hittade rätt. Men vi fick en fin promenad i det irländska landskapet och man uppskattar de irländska toaletterna mycket mer efter att ha undrat om man någonsin får se en igen.