onsdag 7 maj 2014

Vitt bröd, chips och politik

Vi fick nästan en sovmorgon i och med att dagens program började först 9.30. Det var mer irländsk historia som gällde, och nu var det mer inriktat på The Troubles. Hur intressant kan det vara? Väldigt intressant, speciellt då vår föreläsare blev riktigt filosofisk och började tala om förlåtelse och hur viktigt det är.
Vitt bröd och chips till lunch låter ju bra i teorin, men redan efter tre dagar börjar man tycka att skolmaten i Finland inte är så dålig när allt kommer omkring. Hursomhelst går det bra att skapa vackra konstverk av resterna, och det är Kia som står bakom detta mästerverk. 
Efter lunch begav vi oss till Stormont, Nordirlands parlamentshus, för ytterligare information om politiken här. Det visade sig att röstning om lagar går till så att de som är för skriker "aye" och de som är emot skriker "no" och så bedömer talmannen vilka som skrikit högst. Visserligen räknar de röster om det är oklart, men det låter ändå som ett synnerligen mystiskt system. 

Hela Belfast är intäckt i små rosa flaggor, rosamålade cyklar, och åker man utanför staden kommer man att se rosafärgade får, allt detta på grund av ett stort italienskt cykellopp som inleds imorgon och avslutas på lördag. 
Vi för vår del hoppas mest att busstrafiken inte blir alltför tilltrasslad i och med att bussarna inte är alltför trogna sina tidtabeller i vanliga fall heller.  
Eftersom det inte finns antika irländska bollsporter inplanerade ikväll har vi tänkt ta en titt på shoppingmöjligheterna i Belfast. Och så ska vi äntligen gå och köpa skittles.